Ko će koga, ako ne svoj svoga

Fizički sukob Bjekovića i Olje Petrovića na utakmici Nica - Bastija 5:0

U okviru francuskog fudbalskog šampionata 18. decembra 1976. godine odigrana je utakmica između domaće Nice i Bastije. Te sezone su za Nicu nastupali bivši fudbaler Partizana Nenad Bjeković i nekadašnji “Željin” as Josip Katalinski. Dres Bastije, na drugoj strani, nosili su Zvezdini igrači – golman Olja Petrović i sigurno najveće ime u istoriji kluba sa Korzike – Dragan Džajić.

Nica je slavila sa ubedljivih 5:0, ali je rezultat ostao u senci velike tuče između igrača dve ekipe. Po onoj staroj izreci da se “dobar glas daleko čuje, a loš još dalje”, i naši mediji su informisali o ovom incidentu, jer su među glavnim akterima opšte makljaže na terenu bili upravo “jugovići”.

Evo šta je o ovom događaju izvestio zagrebački sportski nedeljnik “Sportske novosti”:

“Nedavni susret Nice, kluba Katalinskog i Bjekovića, i Bastije, ekipe Džajića i Olje Petrovića završio je katastrofom Bastije (5:0). Došlo je, kako “Lekip” beleži “do olujnog vetra”, završenog opštom tučom.

Iskra je planula nakon gola koji je Kazes postigao za Nicu i pretvorila se u “uličnu borbu”, u kojoj su, kako prikazuje snimak, čak i Bjeković i Olja Petrović zaboravili da su zemljaci. Petrović je u jednom dvoboju s Bjekovićem, bio povređen, i nakon što je lekar konstatovao frakturu nosa, morao je da napusti teren.”

Na gornoj fotografiji Bjeković je drugi sleva, a Petrović u svetlom dresu.