Radmanovićevo “zakucavanje”

Bolna grimasa na Radmanovićevom licu neposredno nakon pada

U svojoj debitantskoj sezoni u NBA ligi, bivše krilo Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Vladimir Radmanović veoma brzo je ušao u startnu petorku Sijetl Supersoniksa.

Geri Pejton sa 20, i Radmanović sa 18 poena (njegov tada rekord NBA karijere) bili su najzašlužniji za ubedljivu (117:89) pobedu Sijetla nad Detroitom 22. decembra 2001. godine. Mladi Srbin drugi put je započeo susret u startnoj petorci Sijetla.

Radmanović, a i mnogi drugi, utakmicu protiv “Pistonsa” ipak su zapamtili po nezgodi koja mu se dogodila u poslednjoj četvrtini.

Radmanović trenutak pre nezgodnog prizemljenja

Radmanović trenutak pre nezgodnog prizemljenja

U želji da atraktivnim potezom podigne oko 15 hiljada navijača domaće ekipe na noge, 21-godišnji košarkaš je u jednom kontranapadu silovito “zakucao” loptu sa dve ruke u koš, ali nije na vreme pustio obruč pa je pao na leđa i svom silinom udario glavom o parket.

Činilo se u prvom trenutku da je Radmanović teže povređen, ali se ubrzo pridigao i uz pomoć saigrača i lekara došetao do klupe bez vidljivijih ozleda, osim ogrebotina na vratu.

Da bi proverio da li je zaista sve u redu sa njegovim klupskim kolegom, bek Brent Beri upitao je Radmanovića u kojoj se zemlji nalazi. Kada je Vlada šeretski odgovorio da je u Avganistanu, svima je bilo jasno da će sa talentovanim košarkašem biti sve u redu.

Lekari su kasnije konstatovali da se Radmanović samo dobro ugruvao.

Podelite ...

Ostavite komentar